We will move in triangular formations and step on each other's feet.

Zafire Vrba

Zafire Vrba är svensk-tjeckisk konstnär och pedagog, född 1980 och uppvuxen i Växjö och Prag. Under 00-talet hade Zafire sin konstnärliga bas i Tel-Aviv i Israel, Darmstadt i Tyskland och i Göteborg. Sedan 2010 bor och arbetar Zafire i Stockholm där hen är medlem i studiokollektivet och galleriet Detroit och i konstkollektivet Corso. Zafires konstnärsskap omfattar pedagogik, performances, film, foto, text och workshops. Verken utforskar och ger kommentarer till frågeställningar om reproduktion, lust, religion, feminism och transpolitik.

Zafire jobbar i olika pedagogiska sammanhang för att etablera Tryggare Rum som ett pedagogiskt verktyg för att öka inkludering och trygghet i lärandeprocesser. För närvarande arbetar Zafire som hantverkspedagog inom Stockholm Stad, som programledare för Sexbyrån på Utbildningsradion, som pedagog på Marabouparken och som projektledare för konstprojektet SVAR PÅ TAL – om verbalt självförsvar. Zafire är även en av initiativtagarna till FAGS – Feminist Art Gallery, Sweetheart.

zafirevrba.com

FORBIDDEN FRUIT / FÖRBJUDEN FRUKT

Forbidden Fruit / Förbjuden frukt, video, rekon/dekon 2009

Comments
0

 • YES! Association / Föreningen JA! var ett konstkollektiv, ett konstverk, en förening, en konstarbetare, en institution, en grupp människor som arbetade för att störta de styrande heteronormativa, patriarkala, rasistiska och kapitalistiska maktstrukturerna genom att genomföra en strukturell omfördelning av tillgången till finansiella resurser, plats och tid inom (konst)fältet.
 •  
  YES! Association / Föreningen JA!, All that you touch You Change. All that you Change Changes you #2 (2017)
  A New Spelling of a Street – A tribute to Audre Lorde (2017)
   

  YES! Association / Föreningen JA!

  All rights reserved 2017