We will move in triangular formations and step on each other's feet.

Under tre tisdagar tar författaren och genusvetaren Vanja Hermele sin verksamhet till YES! Association / Föreningen JA!s verk – Sublimt, sa föreningen på Moderna Museet I Stockholm för att bedriva feministisk forskning på plats.

Genom deltagande observationer och semistrukturerade intervjuer undersöker hon erfarenheter av – och inställningar till – feministisk aktivitet i konsten. Preliminära frågeställningar: Hur står det till med jämställdheten i konsten idag? Vilka är de prioriterade frågorna för feminister? Vilka strategier och metoder har testats för ökad jämställdhet – och hur har de fungerat?

Du är välkommen att sitta ner och samtala med och/eller bli intervjuad av Vanja Hermele när du besöker utställningen de dagar då Forskning pågår.

Vi uppmuntrar dig att boka en tid via: forskningpagar@gmail.com
Föreningen JA! har ett antal fribiljetter till den som vill delta i undersökningen och som bokar tid i förväg.

Forskning pågår kommer att ske:
Tisdag 5 oktober, 2010 kl 14 – 18
Tisdag 2 november, 2010 kl 14 – 18
Tisdag 7 december, 2010 kl 14 – 18

Intervjuerna och observationerna kan komma att användas i Vanja Hermeles projekt Konstnärlig utveckling, delfinansierat av Framtidens kultur.

Comments
0

 • YES! Association / Föreningen JA! var ett konstkollektiv, ett konstverk, en förening, en konstarbetare, en institution, en grupp människor som arbetade för att störta de styrande heteronormativa, patriarkala, rasistiska och kapitalistiska maktstrukturerna genom att genomföra en strukturell omfördelning av tillgången till finansiella resurser, plats och tid inom (konst)fältet.
 •  
  YES! Association / Föreningen JA!, All that you touch You Change. All that you Change Changes you #2 (2017)
  A New Spelling of a Street – A tribute to Audre Lorde (2017)
   

  YES! Association / Föreningen JA!

  All rights reserved 2017